Krota
Krota
17-11-2009
Matematyka
Rozwiązane
wyrażenie (x-√3)²-2(x-√3) (x+√3)+(x+√3)² jest równe ?
Odpowiedź :
Mrozo112
Mrozo112
17-11-2009
(x-√3)²-2(x-√3) (x+√3)+(x+√3)²=
=(x-√3)(x-√3)-2(x-√3) (x+√3)+(x+√3)(x+√3)=
=x²-x√3-x√3+√3×√3-2(x²+x√3-x√3-√3×√3)+x²+x√3+x√3+√3×√3=
=x²-x√3-x√3+√9-2x²-2x√3+2x√3+6+x²+x√3+x√3+√9=
=3+6+3=
=12
Answer Link
ZOBACZ WSZYSTKIE ODPOWIEDZI ( 47+ )
Inne Pytanie
To Chce To Karat Zadań D
Proszę O Rozwiązanie
Bardzo Proszę O Pomocoblicz Wartość Brakujących Funkcji Trygometrycznych Kąta Alfa Jeżeli Sinus A=5/9
Podaj Cytaty Z "Opowieść Wigilijna" O:-Nazwa I Wygląd Ducha-Nauka Dla Bohatera -Emocje Scrooge'a-Odwiedzone Miejsca, Ukazane ObrazyDucha Teraźniejszości
6. Uzupełnij Luki W Zdaniach JEDNYM Wyrazem, Który Najlepiej Pasuje. 1 I Often .......................... Emails From My Uncle In China. 2 I Am Sorry, I Don’t
Połącz W Logiczne Pary
1)odmień Przez Osoby Avere2) Odmień Przez Osoby Essere
Chciałby Ktoś Pomoc? Biologia Rozszerzona Rośliny Okrytonasienne
ZAD 1 Sprawdź, Czy Punkt A=(-1 ; 4) Należy Do Wykresu Funkcji F(x)=2x-1
Angielski ols Daje Najjj