Odpowiedź :
a) A U B={ -1,0,2,3,4,5,6,7,8}
A (i) B={4,5,7}
A-B={-1,2}
B-A={0,3,8}
b)A U B={0,1,2,5,6,8}
A (i) B={0,1,2,5}
A-B={---} (przekreślone zero)
B-A={6,8}
c)A U B={-9,-8,-7,-6,-5,-4,-3,-2,-1,0,1,2,3}
A (i) B={-5,-4,-3,-2,-1,2}
A-B={---} (przekreślone zero)
B-A={-9,-8,-7,-6,}
d)A U B={-2,-1,0,1,2,3,4}
A (i) B={3}
A-B={-2,-1,0,1,2,4}
B-A={3}
e)A U B={1;2;3;4;5;6,7}
A (i) B={1;3;5}
A-B={1,2,4,6}
B-A={7}
f)A U B={-1;0;1;2,+ nie skończoność}
A (i) B={2}
A-B={-1;0;1}
B-A={2;+ nie skończoność}
A (i) B={4,5,7}
A-B={-1,2}
B-A={0,3,8}
b)A U B={0,1,2,5,6,8}
A (i) B={0,1,2,5}
A-B={---} (przekreślone zero)
B-A={6,8}
c)A U B={-9,-8,-7,-6,-5,-4,-3,-2,-1,0,1,2,3}
A (i) B={-5,-4,-3,-2,-1,2}
A-B={---} (przekreślone zero)
B-A={-9,-8,-7,-6,}
d)A U B={-2,-1,0,1,2,3,4}
A (i) B={3}
A-B={-2,-1,0,1,2,4}
B-A={3}
e)A U B={1;2;3;4;5;6,7}
A (i) B={1;3;5}
A-B={1,2,4,6}
B-A={7}
f)A U B={-1;0;1;2,+ nie skończoność}
A (i) B={2}
A-B={-1;0;1}
B-A={2;+ nie skończoność}
a) A={-1;2;4;5;7}, B={0,3;4;5;6;7;8}
A u B {0,-1,2,3,4,5,6,7,8} czyli wszystko ze zbioru A i B
A odwrocone u B {4,5,7} czyli czesc wspolna
A\B {-1,2,} to co nalezy do A i nie nalezy do B
B\A {0,3,6,8} to co nalezy do B i nie nalezy do A
b) A={0;1;2;5}, B={0;1;2;5;6;8}
AuB { 0,1,2,5,6,8}
A odwrucone u B{0,1,2,5}
A\B nic
B\A {6,8}
c)A=[-5;4), B=9-1;2]
AuB {-5,4,9,-1,2}
A odwrocone u B nic
A\B {-5,4}
B\A {9,-1,2}
w tym moglam zrobic bład bo nawiasów nie dodales
d)(-3;4], B=(2;4)
AuB ( -3,2,4]
A odwrocone u B (4]
A\B (-3)
B\A (2)
e) A={1;2;3;4;5;6}, B={1;3;5;7}
AuB { 1,2,3,4,5,6,7}
A odwrocone u B {1,3,5}
A\B {6}
B\A {7}
f)A= {-1;0;1;2;}, B= [2; + nie skończoność)
A U B={-1;0;1;2,+ nie skończoność}
A (i) B={2}
A-B={-1;0;1}
B-A={2;+ nie skończoność}
A u B {0,-1,2,3,4,5,6,7,8} czyli wszystko ze zbioru A i B
A odwrocone u B {4,5,7} czyli czesc wspolna
A\B {-1,2,} to co nalezy do A i nie nalezy do B
B\A {0,3,6,8} to co nalezy do B i nie nalezy do A
b) A={0;1;2;5}, B={0;1;2;5;6;8}
AuB { 0,1,2,5,6,8}
A odwrucone u B{0,1,2,5}
A\B nic
B\A {6,8}
c)A=[-5;4), B=9-1;2]
AuB {-5,4,9,-1,2}
A odwrocone u B nic
A\B {-5,4}
B\A {9,-1,2}
w tym moglam zrobic bład bo nawiasów nie dodales
d)(-3;4], B=(2;4)
AuB ( -3,2,4]
A odwrocone u B (4]
A\B (-3)
B\A (2)
e) A={1;2;3;4;5;6}, B={1;3;5;7}
AuB { 1,2,3,4,5,6,7}
A odwrocone u B {1,3,5}
A\B {6}
B\A {7}
f)A= {-1;0;1;2;}, B= [2; + nie skończoność)
A U B={-1;0;1;2,+ nie skończoność}
A (i) B={2}
A-B={-1;0;1}
B-A={2;+ nie skończoność}