Odpowiedź:
Szczegółowe wyjaśnienie:
C
d.=k+3 (x odejmujesz wiec i wychodzi zero a to jest reszta wyrażeń z którymi nie możemy nic zrobić)
e.= 5p - s + 3 (mieliśmy - 2s a s bylo na plusie wiec tak jakby dodajemy to i zostaje nam -s, tak samo z -2 +5)
f.=5h-6j-6
D
d.= -2 + a³+a² (generalnie nawet jak mamy a ale mają inne potegi to nie dodajemy !!!!)
e. = 3x²
f. = -7m²+6m -7 +9n
generalnie jest to proste, poprostu dodajesz lub odejmujesz do siebie cyferki które na końcu mają taką samą literkę. Mam nadzieje że pomogłem po spóźniłem sie na polski