Kto mi zrobi bo nie umiem daje naj
Najpierw trzeba F, G, H wyliczyć i potem sprawdzać ktore odpowiedzi ​



Kto Mi Zrobi Bo Nie Umiem Daje Naj Najpierw Trzeba F G H Wyliczyć I Potem Sprawdzać Ktore Odpowiedzi class=

Odpowiedź :

F = x - (2x +5) = x - 2x - 5 = -x - 5

G = 6 - ( - 3x + 2) = 6 + 3x - 2 = 3x + 4

H = 5 - (2x + 4) =  5 - 2x - 4 = -2x + 1

F = - x - 5

G = 3x + 4

H = -2x + 1

A.

F + G = H

- x - 5 + 3x + 4 = 2x - 1

Nie zgadza się.

B.

F + H = G

-x - 5 + (- 2x) + 1 = - 3x - 4

Nie zgadza się

C.

3x + 4 + (-2x) + 1 = x + 5

Nie zgadza się

D.

-x - 5 + 3x + 4 + (-2x) + 1 = 2x - 5 + 5 + (-2x) = 2x + (-2x) = 2x - 2x = 0

Zgadza się!

Odpowiedź: D

Inne Pytanie