Odpowiedź :
Odpowiedź:1falsz 2falsz
Szczegółowe wyjaśnienie:gdy przed niewiadoma jest cyfra mnozymy x mnozymy przez ta liczbe
Odpowiedź:
2x-2/3= -2 /*3
2x-2 = -6
2x= -6+2
2x= -4 /:2
x= - 2
rozwiązaniem równania jest liczba 2 to FAŁSZ
spr.. 2*(-2) -2 /3= - 2
-4-2 /3=-2
-6/3= - 2
-2= -2
L=P
***********************************************
2 - ( 3+4x ) +6x= 3
2 -3 -4x +6x= 3
2x= 3 +3-2
2x= 4 /:2
x=2
spr... 2-3-4*2+6*2 =3
2-3 -8 +12= 3
-9+12=3
3=3
L=P
rozwiązaniem równania jest liczba 2 PRAWDA
Szczegółowe wyjaśnienie: